Psykoterapi KBT i Varberg

Offert & bokning här

Fokus och Balans erbjuder privatpersoner och företag psykoterapi (samtalsterapi) för att främja hälsa och arbetskapacitet.

Främsta fokusområden är stressrelaterad ohälsa, utmattning, sömnstörning och psykisk ohälsa ”hos särskilt skarpa sinnen”(hög IQ, särbegåvning, högfungerande NPF, HSP/Highly Sensitive Person).

Har du svårt att finna balans?

Vi lever i den bästa av världar och ändå är det så svårt att uppnå en god balans, att må väl och få ihop vardagen utan stress eller press. Känner du att du är en av dem som inte får tiden att räcka till, som lätt blir stressad av oro inför framtiden eller fastnar i ältande över saker som gått fel i dåtid? Har du så mycket att göra att du aldrig blir klar? Är du en av dem som tänker att det borde gå om du bara tar i lite till? Kanske har du börjat få symtom av stress, sömnstörningar eller lider av fysisk eller psykisk ohälsa? Eller vill du bara öka ditt välmående och din kapacitet och leva ditt liv fullt ut och i samklang med dig själv? Då kan psykoterapi (samtalsterapi) vara något för dig.

 

Modern psykoterapi KBT hos Fokus & Balans i Varberg

Fokus och Balans i Varberg arbetar med KBT utifrån ”den tredje vågens KBT” med sin grund i en humanistisk och existentialistisk människosyn. Kognitiv beteendeterapi (KBT) är en evidensbaserad behandlingsmetod som fokuserar på att förändra negativa tankemönster och beteenden. Med en humanistisk och existentialistisk syn på människan hjälper vi individer att öka sitt välbefinnande och leva i samklang med sig själva och sin omgivning. Vårt terapeutiska tillvägagångssätt respekterar varje individs unika inre värld och erfarenheter.

Fokus och Balans i Varberg har en extra inriktning med specialisering mot att möta behoven hos individer som har "särskilt skarpa sinnen" vilket ofta sammanfaller med hög IQ, särbegåvning, högfungerande NPF eller högkänslighet (HSP). Dessa personer upplever ofta stress och psykisk ohälsa på ett unikt sätt och behöver därför en specialiserad terapiansats. Genom att erbjuda skräddarsydd terapi inom KBT strävar Fokus och Balans efter att främja hälsa och välbefinnande hos alla klienter.

Boken "Inre hållbarhet - för dig som arbetar med människor" finns nu för beställning.