Fokus och Balans erbjuder privatpersoner och företag KBT samtalsterapi för att främja hälsa och arbetskapacitet.

Främsta fokusområden är stressrelaterad ohälsa, utmattningssyndrom, sömnstörningar och psykisk ohälsa ”hos särskilt skarpa sinnen” (hög IQ, särbegåvning, HSP/Highly Sensitive Person).

Vi lever i den bästa av världar och ändå är det så svårt att uppnå en god balans, att må väl och få ihop vardagen utan stress eller press. Känner du att du är en av dem som inte får tiden att räcka till, som lätt blir stressad av oro inför framtiden eller fastnar i ältande över saker som gått fel i dåtid? Har du så mycket att göra att du aldrig blir klar? Är du en av dem som tänker att det borde gå om du bara tar i lite till? Kanske har du börjat få symtom av stress, sömnstörningar eller lider av fysisk eller psykisk ohälsa? Eller vill du bara öka ditt välmående och din kapacitet och leva ditt liv fullt ut och i samklang med dig själv? Då kan KBT/Kognitiv Beteende Terapi vara något för dig.

Fokus och Balans arbetar med KBT utifrån ”den tredje vågens KBT” med sin grund i en humanistisk och existentialistisk människosyn.