höst retreat

Tid: fredag den 14/9 kl. 13.00 – söndag den 16/9 kl. 13.30

Plats: Sörby retreatcenter

“A moment of self-compassion can change your entire day. A string of such moments can change the course of your life.” – Christopher K. Germer

Ta chansen och följ med till vårt uppskattade och återkommande tysta tredagarsretreat nu i höst den 14-16 september. Det blir en möjlighet att lämna vardagslivets måsten bakom sig och fördjupa sitt utövande av mindfulness och meditation. Helgen kommer gå i stillhetens och återhämtningen tecken där vi laddar våra batterier i kropp och själ.

Vi kommer återigen vara på Sörby retreatcenter, en liten gård som ligger i ett vackert kulturlandskap och som har en tydlig ekologisk profil. De har en KRAV-certifierad matservering i SlowFood anda med fokus på mathantverk, ekologiskt, lokalt, vegetariskt med inslag av rawfood. All kost under retreatet är vegetarisk och brukar vara väldigt uppskattad. Vi börjar med gemensam lunch på fredagen och slutar med gemensam lunch på söndagen.

Under helgen kommer vi att utforska mindfulness och self-compassion – hur kan vi vara mer närvarande i våra liv och möta oss själva och andra med mer medkänsla? Vi kommer titta närmare på ett hållbart förhållningssätt till oss själva och till vår omvärld. Dagarna är varsamt uppdelade med sittande och gående meditation och mindful yoga, samt andra övningar i embodied awareness. Det blir även dharmatal och möjlighet till enskilda samtal med lärarna.

Deltagarna får en möjlighet att möta sig själva i tystnad under en hel helg och verkligen släppa taget om det vanemässiga mönstret och se världen med nybörjarsinne.

Lärare: Pake Hall – Sanghaledare för Göteborg Zen Center och Meditationslärare inom MBSR och Path of Freedom, Teacher Trainee i Mindful Self-Compassion, samt medlem av Zen Peacemaker Order. Äger och driver Pake Hall Mindfulness & Yoga, för mer info se www.pakehall.com

Lärare: Anna Rask Sanchez – Leg. Fysioterapeut, Samtalsterapeut inom KBT och Meditationslärare inom MBSR. Äger och driver Fokus och Balans i Varberg, för mer info se www.fokusbalans.se

Kursavgift: 2800 kr.

Kost & Boende: tillkommer med 780 kr för kosten sedan valbart boendealternativ:

Alt 1. Boende (2 nätter) i delat två-tre bäddsrum med egna lakan och handduk = 800 kr/per person. (16 platser).

Alt 2. Boende (2 nätter) i enkelrum inkl. lakan och handduk = 1000kr/per person. ( 4 platser).

Anmälan och förfrågningar är välkomna via: anna@fokusbalans.se

Anmälan är bindande och vänligen meddela eventuella matallergier redan vid bokningen. Max antal deltagare: 20 personer. Sista anmälningsdag 27/8 -18.